İKTİSADİ PERSPEKTİFLE TURİZM: TÜRKİYE ÖZELİNDE BİR DEĞERLENDİRME - Ömer Faruk Aslan (Journal of Silk Road Tourism Research)
Ülke ekonomileri birçok sektörün katkılarıyla gelişmektedir. Turizm diğer alanlardan farklı olarak ülke ekonomisine katkı yapmasının yanı sıra ödemeler bilançosundaki dengeyi sağlamaktadır. Buna ek olarak turizm için seyahat edenler, çarpan mekanizması kapsamında birçok sektörü de olumlu yönden etkilemektedir. Ayrıca ülkenin dış ülkelere tanıtımını da içermesi sektörün önemini bir kat daha artırmaktadır. Araştırmanın temel amacı yıl bazında Türkiye’ye ait turizm ile alakalı istatistiki bilgilere bakarak iktisadi olarak genel bir değerlendirmesinin yapılmasıdır. Çalışma kapsamında istatistiki verilerdeki yıl bazında yaşanan artış ve azalışların nedenleri hakkında yorumlama yapılacaktır. Sonuç kısmında ise elde edilen bulgulara göre politika yapıcılara önerilerde bulunulacaktır.