پیش‎بینی سلامت روانی براساس سبک‎های دلبستگی، تحول روانی معنوی و تصور از خدا در بین دانشجویان دختر - فاطمه کتانی; مسعود جان بزرگی (مطالعات اسلام و روانشناسی)
تحقیق حاضر با هدف پیش‎بینی سلامت روانی براساس سبک‎های دلبستگی، تحول روانی معنوی و تصور از خدا در بین دانشجویان دختر انجام گرفت. این پژوهش علمی−دینی و از نوع توصیفی−همبستگی است و جامعه آماری را تمامی دانشجویان دختر 18 تا 45 سال دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم در سال 1400−1399 تشکیل میدهند. نمونه آماری شامل 358 نفر از دانشجویان دختر میباشد که به روش نمونه‎گیری در دسترس انتخاب شدند. برای به دست آوردن دادهها از پرسشنامه‌های سلامت عمومی گلدبرگ، دلبستگی کولینز و رید، تحول روانی−معنوی جان‎بزرگی و خودپنداره−خداپنداره جان‎بزرگی استفاده شد. در این پژوهش برای تجزیه و تحلیل از نرم‎افزار SPSS−24 و آزمون رگرسیون چندگانه و ضریب همبستگی پیرسون به کار رفت. نتایج نشان داد که حدود 2/17 درصد از واریانس سلامت روانی توسط سبک‎های دلبستگی، تحول روانی معنوی، تصور از خدا پیش‎بینی می‎شود؛ همچنین سبک دلبستگی ایمن و تحول روانی معنوی رابطه مثبت و معناداری با سلامت‎ روانی دارد و سبک دلبستگی اجتنابی، سبک دلبستگی دوسوگرا / اضطرابی و تصور از خدا رابطه منفی و معناداری با سلامت ‎روانی دارد. براساس نتایج پژوهش میتوان دریافت که سبک دلبستگی ایمن، افزایش سطح تحول روانی معنوی و کاهش تصور منفی از خدا از عوامل کلیدی در ارتقای سلامت روان می‎باشند.