Клінічний випадок хірургічного лікування гострої мітральної недостатності на тлі гострого інфаркту міокарда - B. M. Todurov; V. O. Shevchenko; A. V. Markovets; O. V. Shnyrkova; Z. V. V. Press (Кардіохірургія та інтервенційна кардіологія)
Розрив папілярного м’яза (РПМ) є рідкісним механічним ускладненням природного перебігу гострого інфаркту міокарда. РПМ призводить до важкої недостатності мітрального клапана, яка виникає гостро та може супроводжуватися кардіогенним шоком і набряком легень, що потребує негайної інтенсивної терапії. Проте суто медикаментозне лікування таких пацієнтів пов’язане зі смертністю, яка сягає 75 % протягом перших 24 годин після виникнення. Тому екстрене оперативне втручання є методом вибору в лікуванні цієї патології. Ми представляємо клінічний випадок успішного хірургічного лікування гострої мітральної недостатності, викликаної РПМ на тлі гострого інфаркту міокарда.