Методологічні підходи до формування у Збройних Силах України перспективної системи вивчення і впровадження досвіду - Пащук Ю.М.; Пашковський В.В. (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
В статті розглянуто методологічні підходи до формування у Збройних Силах України перспективної Системи вивчення і впровадження досвіду, забезпечення її ефективного функціонування. Запропоновано відповідний понятійний апарат, що стосується вивчення і впровадження досвіду та відповідає термінам і визначенням, які використовуються у країнах НАТО. Описано головні передумови створення вказаної Системи, зокрема історичні аспекти, а також її призначення, основні завдання та компоненти. Рекомендовано здійснювати формування зазначеної Системи за чотирма напрямами: 1)створення трьохрівневої організаційної структури вивчення і впровадження досвіду; 2) імплементація удіяльність Збройних Сил України стандартизованого Процесу вивчення і впровадження досвіду, аналогічно-го процесу, що застосовується у країнах НАТО; 3) організація дієвої системи підготовки особового складу з питань вивчення і впровадження досвіду; 4) удосконалення існуючих засобів і застосування інших новітніх засобів для здійснення вказаного Процесу.