Про сутність «майновості – немайновості», «особистісності – неособистісності» й «організаційності» корпоративних відносин - V. H. Zhornokui (Bulletin of Kharkiv National University of Internal Affairs)
Досліджено правову природу корпоративних прав як складової змісту корпоративних відносин. Піддано критиці виділення в окрему самостійну групу організаційних корпоративних прав, а також доводиться некоректність ведення мови про особисті немайнові корпоративні права в контексті їх «особистісності». Враховуючи цивільно-правову природу корпоративних прав та різні підходи до класифікації корпоративних відносин, зроблено висновок про потребу у визнанні існування майнових і немайнових прав учасників господарських товариств.