HUZUREVİNDE KALAN YAŞLILARDA FİZİKSEL AKTİVİTELERİN YAŞAM DOYUM DÜZEYLERİNE ETKİSİ - Mehibe Akandere (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Huzurevinde kalan yaşlılarda fiziksel aktivitelerin yaşam doyum ve düzeylerine etkisini araştırmak amacıile yapılan çalışmanın evrenini 2003 yılında Konya merkez huzurevinde ve Akşehir huzurevinde kalan yaşlılar oluşturmuştur. Rasgele örneklem yöntemi ile seçilen 21 bayan, 57 erkek olmak üzere toplam 78 yaşlıya Diener ve arkadaşlarının geliştirdiği Diener 1985 , Yaşam doyum ölçeği deneklere araştırmanın başında ve sonunda uygulandı. Deneklere haftada 3 gün ve 45’er dakika süre ile hazırlanan egzersiz programı8 hafta uygulandı. Elde edilen veriler istatistiksel olarak t testi, f testi, varyans analizi ve Pearson momentler çarpımıkorelasyon katsayısıile sınandıve p