YÖNETİME KATILMA BİÇİMLERİ VE YEREL YÖNETİMLERDE DEMOKRATİK MEKANİZMALAR - Hacer Tuğba EROĞLU (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Bu çalışmada öncelikle etkin bir yönetim ve demokratikleşme için temel unsur olan yönetime katılmanın kavramsal çerçevesi çizilerek, klasik biçimlerinden ve yeni biçimlerinden söz edilmektedir. Farklı alanlardaki uygulamaları ile birlikte yönetime katılmanın uygulanabilmesi için gerekli araçlarından da söz edildiği çalışmada daha sonra küreselleşme ve kamu yönetiminde reform çalışmalarının meydana getirdiği değişikliklerden bahsedilmektedir. Bu bağlamda özellikle yönetişim anlayışı ve internet ile birlikte katılım anlayışında meydana gelen gelişmelerden söz edilmektedir.