СОЦІАЛЬНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ БІЗНЕСУ - Іван Кульчицький (Економіка та суспільство)
В роботі обґрунтовано, що корпоративна соціальна відповідальність є важливим фактором розвитку бізнесу і суспільства. Досліджено європейський досвід сталого розвитку корпоративної відповідальності бізнесу. Доведено, що в умовах воєнного стану соціально відповідальний бізнес є рушійною силою соціальних змін. В статті висвітлено, що українські підприємства окреслили соціальну відповідальність як реальний інструмент для допомоги людям, зміцнення економіки та підтримки держави у складні часи. Зазначено, що в умовах воєнного стану відбулося зміщення акценту у соціальних цінностях, а саме на соцієтальні цінності. Досліджено на наведено практичні приклади соціальної відповідальності українського бізнесу. Наведено ключові зміни в підході до соціальної відповідальності суб’єктів господарювання під час воєнних дій.