Opazovanja kolonije belorobega netopirja Pipistrellus kuhlii v Krašnji (osrednja Slovenija) v letu 2002 - spremembe številčnosti, čas izletavanja in prehranjevalni habitati - Primož Presetnik; Matilda Cerar (Natura Sloveniae)
V prispevku so podana opazovanja 20 belorobih netopirjev, ki so se zadrževali v špranji pod zunanjim opažem stanovanjske hiše od marca do oktobra leta 2002. Največje število osebkov je bilo zabeleženih meseca maja. Prvi belorobi netopir je izletel povprečno 18,3 minute po sončnem zahodu. Belorobi netopirji so se prehranjevali v bližini cestnih luči.