Enformasyon Devrimi Sürecinde Kütüphanecinin Rolü - Sekine Karakaş (Türk Kütüphaneciliği)
Enformasyon dünyasında teknolojinin hızla ilerlemesi, insan kaynağının önemini azaltmamış, aksine küreselleşmenin avantajlarını kullanabilen kütüphaneci ve enformasyon uzmanlarına olan gereksinimi artırmıştır. Uz iletişim ve bilgisayar ağlarını yetkinlikle kullanan kütüphaneciler, meslektaşları yanında, konu uzmanlarına ve proje ekiplerinin elemanlarına da ulaşarak bilgi erişiminin sınırlarını genişletebilirler. Kütüphaneci teknolojik gelişimleri yönlendirme rolünü üstlenmeli, işbirliği ve kaynak paylaşımına öncelik tanımalıdır. Araştırmacıyı iyi bir bilgi tüketicisi yapma görevi de kütüphaneciye ait olmalıdır. Türkiye bilgi toplumu aşamasına gelen ülkelerin geçirdiği evreleri yaşayamayan bir ülkedir. Kütüphaneciler teknoloji ve enformasyon devrimine ayak uydurmak için görevlerinin bilincine varmalı, bilgi ve yeteneklerini geliştirmeye çalışmalıdırlar.