Tarih Öncesi Dönemden Göçebe Sanata – Suudi Arabistan’da Kabile Sanatının Tarihi ve Gelişiminin Özeti - Majeed Khan (Siyer Araştırmaları Dergisi)

(untitled)
Kaya sanatı, eski kültürlerin ayinlerini, ritüellerini, dinlerini, toplumsal yapılarını ve ekonomisini ifade etmek için kullanılan en ilkel görsel formlardan biridir. Kayaların üzerindeki görsel kayıt, Arabistan’ın geçmiş toplumlarının göstergesidir. Onlar için kaya, yaşantılarına dair tek iletişim ve belge kaynağıdır. Bunlar sayesinde, Suudi Arabistan’da, bedevî dediğimiz eski insanların günlük yaşamlarının mükemmel ve eşsiz bir kaydına sahibiz. Zira mevcut Arap gelenekleri ve kültürleri, çoğunlukla birkaç bin yıl boyunca hüküm süren eski kültürlerine dayanmaktadır.