A polgárőrség törvényi szabályozása - Pál Kardos (Belügyi Szemle)
Cél: A közrend, a közbiztonság megteremtésében és fenntartásában közreműködő polgárőrség működését érintő törvényi szabályozás részletes, az egyéb joganyag érintőleges bemutatása, a jogfejlődés folyamatának és fontosabb állomásainak kiemelésével.