Novi podatki o razširjenosti navadne česnovke Pelobates fuscus (Laurenti, 1768) v Podravju (SV Slovenija) - Marijan Govedič; Matjaž Bedjanič; Teja Bizjak; Franc Janžekovič; Nino Kirbiš; Milan Vogrin; Matjaž Premzl; Barbara Bolta Skaberne; Maja Sopotnik; Borut Štumberger; Martin Vernik; Maja Cipot (Natura Sloveniae)
V članku predstavljamo 11 novih opažanj in literaturne podatke o pojavljanju navadne česnovke (Pelobates fuscus) v Podravju. Najdišča v Podravju pokrivajo severni rob areala navadne česnovke v dolini reke Drave. Novi podatki so z lokacij, kjer je bila navadna česnovka že najdena (Rački ribniki, Ormoške lagune), in tudi z novih lokacij (Podvinci, Kidričevo). Novi podatki nakazujejo, da je navadna česnovka v Podravju pogostejša, kot je veljalo doslej. V celotnem porečju Drave je še vedno precej drugih potencialno primernih okolij za navadno česnovko, kot so npr. mrtvice, glinokopi, ribniki in gramoznice.