HİLBERT’İN BİÇİMSELLEŞTİRME PROGRAMININ FELSEFESİ - Ahmet Çevik (Felsefe Dünyası)
Bu yazıda, Hilbert’in biçimselleştirme programına kadar giden matematikfelsefesindeki önemli krizlerden bahsedilmiştir. Hilbert’in programınıngerçekleşemeyeceğini gösteren Gödel’in eksiklik teoremi gibi programınsonuçları ve nedenleri tartışılmıştır. Daha sonra matematikteki eksikliğinneden varolduğu anlatılmaya çalışılmıştır. Son olarak, Hilbert’inprogramından çıkan sonuç irdelenmiştir.