İNTERNETTE CİNSİYET: YENİ İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ İLE BİRLİKTE CİNSİYET AYRIMINA İLİŞKİN ARAŞTIRMALARA BAKIŞ - Ahmet İmançer; Dilek îmançer (Selçuk İletişim)
Yeni iletişim teknolojileri ne kadınlar tarafından geliştirildi, ne de kadınlara uygun olarak kullanıldı. Yeni teknolojiler ve internet ile ilgili bilimsel bir tartışma kadınların yalnızca az sayıda elektronik ağa katılımını irdelemez, bilakis ağda cinsiyet kimliği ve cinsiyet stereotiplerinin nasıl üretildiği sorunu üzerinde de durur. Bu makale internet tartışmalarında ihmal edilen yeni iletişim teknolojileri- enformasyon teknolojileri ve Angloamerikan araştırma bulguları açısından cinsiyet ayrılığı konusu ile ilgilidir.