نقد کتاب ‌‌روش تحقیق در زبان و زبان‌‌شناسی (نظری و عملی) - مریم سادات فیاضی (پژوهش‌نامۀ انتقادی متون و برنامه‌های علوم انسانی)
نقد کتاب ازجمله سنت‌‌های دانشگاهی برای ارزیابی سهم صاحبان اندیشه در زمینة پژوهش است که، افزون‌بر ارتقای سطح خواندنِ آگاهانة منتقد، زمینه‌‌های آفرینش اثر را از منظرِ نویسنده بررسی می‌‌کند. ازاین‌رو، نقد چیزی بیش از خلاصة محتوای کتاب است. هدف از نقد پیشِ‌‌رو، توصیف و ارزیابی کتاب روش‌‌ تحقیق در زبان و زبان‌‌شناسی (نظری و عملی) نوشتة فردوس آقاگل‌‌زاده است تا از ره‌گذر آن، نقاط قوت و ضعف این اثر را به‌دور از تعصب برشماریم. با طرح این پرسش که نویسنده در اثر خود چه مباحثی از روش‌‌شناسی پژوهش را مطرح کرده است، نگارنده می‌‌کوشد تا با استناد به رویکردی توصیفی ـ انتقادی، ابعاد صوری و محتوایی این کتاب را نقد کند. درکنار مزیت‌‌هایی هم‌چون رعایت اصول و قواعد نگارشی و هم‌سوبودن سرفصل‌‌های کتاب با اهداف تعیین‌‌شده، ازسوی‌ِدیگر، کاستی‌‌هایی هم‌چون به‌کارنبستن شیوة‌ یک‌پارچه در ارائة مفاهیم و طبقه‌‌بندی‌نکردن انواع تحقیق براساسِ هدف، روش انجام پژوهش، و سطوح و نوع اطلاعات را شاهدیم.