ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN UZAKTAN EĞİTİM DERSLERİNDEKİ MEMNUNİYET ARAŞTIRMASI: AŞIK VEYSEL MESLEK YÜKSEKOKULU ÖRNEĞİ - Nevzat Balıkçıoğlu; Dilek Çınar Öz; Nalan Nilüfer Işın (Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi)
Uzaktan eğitim farklı mekânlardaki öğrenci, öğretmen ve öğretim materyallerinin çeşitliiletişim teknolojileri aracılığıyla bir araya getirildiği kurumsal bir eğitimfaaliyetidir. Günümüzde zamandan ve mekândan bağımsız eğitim imkânı sunanuzaktan eğitim programları gün geçtikçe artmakta ve beraberinde birçoktartışmayı getirmektedir. Bu çalışmada öğrencilerin uzaktan eğitime bakışaçıları değerlendirilecek ve memnuniyet düzeyleri ölçülecektir. Veriler anket yöntemiyle veri elde edilecek olup, SPSS 21 paket programında frekans,ki – kare analizi, faktör analizi yapılacaktır. Ankettekullanılan önermeler araştırmacıların hazırlayacağı sorulardan oluşacaktır.Eğitim kalitesi, fiziki mekânlar, sunulan uygulama olanakları,sosyal kültürel ve sportif olanaklar ve öğrencinin bireysel özellikleri gibifarklı boyutları da içeren bir yaklaşımla incelenebilir. Aşık Veysel MeslekYüksekokulu öğrencilerinin memnuniyet düzeylerinin de bu olgulardan etkilendiğitespit edilmiştir.Uzaktan eğitim veren kurumlar teknolojiyi yakından takip etmeli,öğrencilerine standart bir öğretim hizmeti sunmaktan kaçınarak, öğrencilerimemnun edecek daha etkili hizmetler sunabilmelidir. Öğrencilerin uygulamayapabilecekleri laboratuvar ortamlarının iyileştirilmesi, gerekli teknolojikalt yapının sunulması gerekmektedir.