Bibliopole, kupcy, kramarze w świecie książki. Do dziejów handlu książką we Lwowie w XVIII wieku - Edward Różycki (Roczniki Biblioteczne)
Dopływ krajowej i zagranicznej produkcji drukarskiej do Lwowa w XVIII wieku. Księgarnie, kramy i drukarnie zajmujące się handlem książką we Lwowie. Ich oferta księgarska. Wykazy inwentarzowe książek znajdujących się w składach niektórych kramów lwowskich.