CULTURAL AND HISTORICAL ESSENCE OF IRONY IN MODERN PHILOSOPHY КУЛЬТУРНО-ИСТОРИЧЕСКАЯ СУЩНОСТЬ ИРОНИИ В СОВРЕМЕННОЙ ФИЛОСОФИИ КУЛЬТУРНО-ІСТОРИЧНА ВИЗНАЧЕНІСТЬ ІРОНІЇ У СУЧАСНІЙ ФІЛОСОФІЇ - S. M. Geiko (Antropologìčnì Vimìri Fìlosofsʹkih Doslìdžen')
The author of article researches the cultural and historical essence of irony in the modern
philosophy. The role of irrational searches of philosophical discourse of modernism in the process
of «irony» term explication is argumented. The possibility of «irony» therapeutical function
execution in post modernistic style of philosophical research is proved. Автор статьи исследует культурно-историческую сущность иронии в современной философии. Аргументируется значение иррациональных поисков философского дискурса Модернизма в процессе экспликации понятия «ирония». Обосновывается возможность осуществления терапевтической функции иронии в постмодернистском стиле философствования. Автор статті досліджує культурно-історичну сутність іронії у сучасній філософії. Аргументується значення ірраціоналістичних пошуків філософського дискурсу доби Модернізму в процесі експлікації поняття «іронія». Обґрунтована можливість здійснення терапевтичної функції іронії на тлі постмодерністського стилю філософування.