Sivil Toplum Örgütlerinin Eğitimi Destekleme Konusundaki Sorumlulukları - Hayal Köksal (Üniversite Araştırmaları Dergisi)
21. Yüzyılda Eğitim şekil değiştiriyor. Eğitim, her yerde, her yaş grubundan bireyler için ve zamansız. Bunun sonucunda da sadece Eğitim kurumların sorumluluğunda değil. Sivil toplum bu yüzyılın başından beri kişisel gelişim kurslarına önem veriyor ve bu konuda toplum farkındalığı yaratmaya çalışıyor. Sivil toplum örgütlerinin liderleri toplumun aydınlanması konusunda sorumluluklarının ayırdında olan entelektüel aydınlar olarak yerel yöneticilerle ve diğer sivil toplum örgütleriyle işbirliğine girerek ortak hareket etmeyi gelecek kuşakların eğitimle ilgili taleplerine bir şekilde destek vermek için gerekli görüyorlar. Bu değerli hedefin gerçekleşmesi için sivil toplum örgütlerinin başında olan bireylerin ve üyelerin bazı liderlik /yöneticilik özelliklerini ve becerileri kazanmaları gerekiyor. Bunların başlıcaları; stratejik planlama, iletişim becerileri, yönetim, proje tasarımı, zaman yönetimi, çatışma yönetimi ve sorun çözme becerileridir. Bu makalenin amacı İstanbul’un bir ilçesinde gerçekleştirilen böyle bir çabanın hedefini, amaçlarını, adımlarını, sonucunu ve alınan derslerden yola çıkarak önerilerini paylaşmaktır.