تحلیل زنجیره ارزش کسب و کارهای شیلاتی با نگرش کارآفرینی - مطالعه موردی‌تعاونی‌های صیادی پره استان گلستان - شقایق شهرکی; سعید گرگین; محمدشریف شریف‌زاده; غلامحسین عبدالله زاده; حدیثه کشیری; محبوبه شهرکی (مطالعات کارآفرینی و توسعه پایدار کشاورزی)
هدف از انجام این پژوهش، تحلیل زنجیره ارزش کسب و کارهای شیلاتی با نگاه ویژه بر موضوع کارآفرینی و بررسی عوامل موثر بر آن جهت بهبود عملکرد تعاونی‌های صیادی پره استان گلستان به خصوص تاثیر آن بر کسب و کارهای شیلاتی است. در این پژوهش تمرکز اصلی مطالعات بر تحصیلات افراد شاغل در این صنعت بوده است. این پژوهش از نظر شیوه‌ی گردآوری داده‌ها از نوع توصیفی و پیمایشی است. جامعه آماری از 13 تعاونی صیادی تشکیل شده که به سه گروه اصلی: 11 مدیر عامل، 23 کارمند و 134 کارگر تقسیم شده‌اند. برای گردآوری داده‌ها از پرسشنامه‌ی محقق ساخته ای که روایی پرسشنامه با نظر متخصصان تایید شده بود، استفاده شده است. جهت تایید پایایی پرسشنامه از آزمون آلفای کرونباخ استفاده شد که 867/0 درصد به دست آمد. به منظور تحلیل داده‌ها از آزمون‌های اسمیرونوف، کراسکال والیس و فریدمن استفاده شد. نتایج نشان داد که سطح تحصیلات افراد شاغل در تعاونی صیادی رابطه معنی داری با عوامل کارآفرینی دارد به عبارتی دیگر هر چه سطح مدیریت تامین نهاده‌ها در تعاونی‌های مورد بررسی افزایش یابد، سطح متغیر کسب و کار، بازاریابی و فروش افزایش می‌یابد.