معرفی و کاربرد مواد سیلیکونی در صنایع رنگ - ابوذر بختیاری; فرهود نجفی (مطالعات در دنیای رنگ)
سیلیکون ها مواد اصلاح شده اتم سیلیسیم میباشند که در سالهای اخیر بعلت داشتن پایه معدنی و خواص ویژه نسبت به سایر مواد شیمیایی، رشد چشمگیری یافته اند. کاربرد وسیع مواد سیلیکونی در زمینه های پلیمری، الکترونیک، پزشکی، نظامی و علوم زیست محیطی، توجه مراکز علمی و پژوهشی و دنیای تکنولوژی را بخود جلب کرده است. به دلیل خواص ویژه سیلیکون ها، کاربرد های متنوعی در صنایع رنگ ورزین پیدا نموده اند. پلیمرهای سیلیکونی با استخلاف های آلی دارای ویژگی های ممتازی از جمله پایداری حرارتی- جوی- شیمیایی، وابستگی کم خواص به دما، عایق الکتریکی، فعالیت سطح قابل توجه و آبگریزی عالی، تراوایی مناسب نسبت به گازها و زیست سازگاری نسبت به سایر پلیمر ها و مواد مورد مصرف دارند. از کاربرد های سیلیکونها می تواند به رزین های پوششی، پوشش های رها ساز جرم، پوشش های ابرآبگریز، لاستیک های تزریقی، خمیر ها و درزگیر ها الاستومری، فوم های سیلیکونی، سیالات ناقل حرارت، سیالات رها ساز قالب، روان کننده ها و روغن های با کارآیی بالا، مواد آرایشی و بهداشتی، نانو ذرات سیلیسیی، سطح فعال ها و مواد تکمیل کننده محصولات نساجی اشاره کرد.