KARİYER SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ ÖLÇEĞİNİN TÜRKÇEYE UYARLANMASI - Tayfun Arar; Nurcan Çetiner (Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi)
Bu çalışmada sürekli değişen çalışma ortamlarında örgüt çalışanlarının kariyerlerinin sürdürülebilirlik düzeylerini belirleyebilmek amacıyla Chin, Jawahar ve Li’nin (2021) geliştirdiği Kariyer Sürdürülebilirliği Ölçeğinin Türkçeye uyarlaması sunulmaktadır. Türkiye’de kamu ve özel sektör kapsamındaki sağlık, eğitim, bilişim ve enerji sektörlerindeki 18-65 yaş arasındaki 402 adet beyaz yaka çalışan ile yapılan anket verileri ile uygulanan AFA sonucunda ölçekte bulunan ifadeler 2 faktör altında toplanmış olup; ifadelerin faktör yükleri ise 0,730 ile 0,910 arasında değer almış ve açıklanan toplam varyans ise %67 olarak hesaplanmıştır. Gerçekleştirilen DFA analizi sonuçlarına göre Kariyer Sürdürülebilirliği Ölçeği’nin Türkçeye uyarlanmış halinin (ki-kare =105,153 sd = 51, p