Підхід до формування критеріального апарату оцінки ефективності змішаних угруповань пілотованої та безпілотної авіації - Клюшніков І.М.; Нерубацький В.О.; Шалигін А.А. (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
У статті визначений методичний підхід до формування системи показників і критеріїв оцінки ефек-тивності змішаних угруповань пілотованої та безпілотної авіації на основі застосування загальних законів збройної боротьби. Зазначену систему показників і критеріїв можна використовувати для розв’язання за-дач вибору доцільних варіантів спільного застосування частин (підрозділів) пілотованої й безпілотної авіа-ції та для вибору доцільних варіантів (альтернатив) створення змішаного авіаційного угруповання у складі частин (підрозділів) пілотованих і безпілотних літальних апаратів.