Koruyucu Diş Hekimliğinde Florürlerin Kullanımında Değişen Bakış Açısı - Gamze Aren (Selcuk Dental Journal)
Diş sağlığı konusunda hastalar ve diş hekimlerinin artan farkındalıklarına rağmen, bilgi ve tutumlarının iyileştirilmesi halen gereksinim duyulan konulardan biridir. Hastalar için ağız sağlığının öneminin anlaşılması son yıllarda dişlerin remineralizasyon ajanları ve ürünlerindeki artışla birlikte görülmüştür. Buna eş zamanlı olarak, in vivo ve in vitro dişlerin remineralizasyon ve demineralizasyonlarına yönelik çalışmalarının yayınlanması da sürdürülmüştür. Florürlerin uzun yıllardır minenin çözünmesini azaltarak ve minenin remineralizasyon işlevini arttıran ve bu yolla diş minesinin çürükten korunmasında etkili olan bir ajan olduğu bilinmektedir. Florür tedavilerinin genelde diş minesinin demineralizasyondan korunması ve remineralizasyonunun arttırılmasına yardımcı olarak etkili oldukları açıktır. Bu makalenin amacı, florür tedavileri ile diş remineralizasyonununda değişen bilgi ve yaklaşımın gözden geçirilmesidir.