METODOLOGIJA ISTRAŽIVANJA U POLITIČKIM NAUKAMA - Vera Arežina (Srpska Politička Misao)
U radu se proučava metodologija istraživanja u političkim naukama, od izbora teme do definisanja istraživačkog pitanja, predmeta, ciljeva, hipoteza, metoda, kao i naučnog i društvenog doprinosa. Cilj ovog rada je da prikaže i objasni metodologiju istraživanja koja se više decenija primenjuje u političkim naukama, i drugim društvenim naukama kao što su pedagogija, sociologija, bezbednost, pravo i vojne nauke, a u poslednjoj deceniji i u antropologiji, medicini, kao i u tehničko-tehnološkim, računarskim, matematičkim i drugim naukama. Rezultati ovog rada treba da doprinesu boljem razumevanju metodologije istraživanja u različitim naučnim radovima, posebno u master radu i doktorskoj disertaciji, kao i da podstaknu mlade istraživače da uspešno sprovode svoja istraživanja u političkim i drugim naukama.