АДМІНІСТРАТИВНО-ПРАВОВИЙ МЕХАНІЗМ ЗАПОБІГАННЯ КОРУПЦІЇ В ОРГАНАХ ПОЛІЦІЇ - N. V. Shinkarenko (Bulletin of Kharkiv National University of Internal Affairs)
Розглянуто особливості правового регламентування та практики запобігання корупції в правоохоронних органах. Під адміністративно-правовим механізмом запобігання корупції в органах поліції розуміється система правових засобів, які дозволяють уповноваженим суб’єктам ефективно здійснювати діяльність із запобігання корупції в правоохоронних органах за допомогою заходів організаційно-правового характеру та заходів адміністративного примусу. Зроблено висновок, що для України важливим є розроблення цілісного адміністративно-правового механізму запобігання корупції.