Muhasebe Etik Eğitim Sistem Bileşenlerinde Sürekli Etkin Eğitim - Ahmet Ünsal (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Bu çalışmada, Türk muhasebe literatüründe henüz yeni bir alan olan muhasebe etik eğitiminin, muhasebe etik eğitim sistem bileşenleri ile teoriksel ilişkisi kurulmuşolup, bu yapıdan mevcut etik eğitim sistem bileşenlerinde teoriksel ve teknik düzeydeki eksiklikler ortaya çıkarılmıştır. Bunun yanında muhasebe etik eğitiminin gerekçeleri IFAC’ın etik eğitim çerçevesi düzeyinde temellendirilerek, etik eğitiminin sürekli en iyilenmesi ve en yenilenmesi için muhasebe etik yönetiminde anahtar etik kontrol ve denetim değerleri işlenmiştir. Bu bağlamda eğitim öğretimin bir parçasıhaline gelmişbazınormalmişmi görülen uygulamaların, etiksel olmayan yönleri vurgulanarak etiksel davranışkalıplarının öğrenciye yerleştirilmesinde bazıdetaylar ortaya konulmuştur.