مروری بر درمان ترکیبی با دوز ثابت برای پیشگیری ثانویه از حوادث نامطلوب قلبی- عروقی و نتایج اولیه‌ی کارآزمایی بالینی تصادفی شده‌ی PersianPolypill - معصومه صادقی; حمیدرضا روح افزا; علیرضا ناطقی; دکتر نضال صراف زادگان; مرجان منصوریان; جمشید نجفیان; فاطمه بستان; شروین غفاری حسینی (مجله دانشکده پزشکی اصفهان)
مقاله مروریمقدمه: این مقاله به روزرسانی مرور قبلی ما بر مطالعات بالینی درمورد نقش polypill (درمان ترکیبی با دوز ثابت) در پیشگیری ثانویه از بیماری‌های قلبی- عروقی (Cardiovascular diseases) CVD و همچنین ارائه‌ی نتایج اولیه‌ی مطالعه‌ی PersianPolypill می‌باشد.روش‌ها: PersianPolypill یک کارآزمایی بالینی با دو بازوی موازی بر روی بیماران بستری در بیمارستان به دلیل انفارکتوس حاد میوکارد (Acute myocardial infarction) AMI می‌باشد. برنامه‌ریزی شده است که 1100 بیمار به صورت تصادفی در یکی از دو بازو وارد شده و با دریافت polypill یا مراقبت‌های معمول، به مدت 34 ماه پیگیری شوند. پیامد اولیه، یک نتیجه‌ی بالینی ترکیبی از حوادث نامطلوب قلبی- عروقی (Major adverse cardiovascular events) MACE و پیامد ثانویه، هزینه- اثربخشی درمان با polypill خواهد بود.یافته‌ها: ما 10 مطالعه‌ی تکمیل ‌شده و دو مطالعه‌ی بالینی در حال انجام را شناسایی کردیم که حداقل 10 درصد از شرکت‌کنندگان آن‌ها مبتلا به CVD بودند. ارزیابی این مطالعات، فقدان تحقیقات در کشورهای با درآمد کم و متوسط در مورد نقش polypill در پیشگیری ثانویه CVD و اطلاعات محدود درمورد هزینه- اثربخشی منتج از کارآزمایی‌های بالینی را نشان داد. در کارآزمایی PersianPolypill تاکنون 624 بیمار بستری در سه بیمارستان بدلیل AMI وارد مطالعه شده‌اند. میانگین سنی بیماران 8/7 ± 60/9 و 506 نفر مرد (81/1 درصد) هستند. در مجموع 94/4 درصد از بیماران در بیمارستان تحت مداخله اولیه عروق کرونر از راه پوست قرار گرفتند و 26/3 درصد دچار عوارض بیمارستانی شدند.نتیجه‌گیری: نتایج نهایی این مطالعه می‌تواند خلاء موجود در مطالعات انجام شده را پوشش دهد و تأییدی بر نقش polypill در مدیریت ابتدایی AMI و پیشگیری ثانویه درازمدت در این بیماران باشد.