ÖĞRENEN EKONOMİTÜRKİYE: KASIM 2000-ŞUBAT 2001 KRİZİNİN ÖĞRETTİKLERİ - Zeynep Karaçor (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Kriz, ekonomik, politik ve sosyal hayatta sürekli tekrarlanan bir yıkım ve yeniden onarım sorunu, toplumsal belirsizlik ve belirsizliğin giderilmesi için karar verilmesi gereken bir andır. Türkiye’nin Kasım 2000 ve Şubat 2001 krizlerinde yaşanılanlar bu tanımla örtüşmektedir. Bu ikiz krizler karar verme zamanınıbaşlatmıştır. Bu ikiz krizler Türkiye’yi öğrenen ekonominin bir parçasıhaline getirmiştir. Çalışmada ikiz krizlerin neyi öğrettiği kriz süreci değerlendirilerek analiz edilmeye çalışılmıştır. Sonuç olarak da kriz sonrasıuygulanan politikaların öğrenen ekonominin yansımasıolduğu kanısına varılmıştır.