حق حریم خصوصی و چالش‌های فراروی آن در عصر تکنالوژی - عبدالرحمن کریمی (غالب)
حق حریم خصوصی از‌جمله حقوقی‌‌است، که در قوانین بین‌المللی و قوانین کشورهای مختلف جای‌گاه ویژه‌یی داشته و هم‌واره مورد حمایت قانون‌گذاران عرصۀ بین‌المللی و داخلی کشورها بوده است. عصر اطلاعات و تکنالوژی دیجیتال باعث تغییرات عمده‌یی در جامعه شده و هم‌چنین با خود تهدیداتی برای حریم خصوصی افراد به ‌هم‌راه دارد. درک چالش‌ها و تهدیدات این‌ عصر برای حریم خصوصی افراد اهمیت بالایی دارد. هدف این تحقیق بررسی چالش‌های حریم خصوصی و موارد نقض آن به‌وسیلۀ تکنالوژی در عصر دیجیتال است. پرسش تحقیق این بوده است که: چالش‌های حریم خصوصی در عصر تکنالوژی چیست؟ و تکنالوژی در چه مواردی باعث نقض حریم خصوصی افراد شده است؟ در این تحقیق، از روش تحلیلی - توصیفی با استفاده از ابزار کتاب‌خانه‌یی برای جمع‌آوری اطلاعات استفاده شده است. یافته‌های این تحقیق نشان می‌دهند، که تکنالوژی در عصر فعلی یکی از بزرگ‌ترین تهدیدها برای حریم خصوصی‌است و در مواردی نظیر نقض داده‌ها، حملات سایبری، باج‌گیری سایبری، مهندسی اجتماعی، دزدی هویت، دست‌رسی به‌ اطلاعات از طریق شبکه‌های وای‌فای ناامن و عمومی، آسیب‌پذیری اطلاعات از طریق اینترنت اشیا، قرارگرفتن اطلاعات در دید عموم، نفوذ به حریم خصوصی از طریق داده‌کاوی و پروفایل‌سازی و جاسوسی سایبری، باعث نقض حریم خصوصی افراد می‌شود.