بررسی و تحلیل مکان‌یابی اسکان موقت در شرایط بحران با تاکید بر تهدیدات انسان‌ساخت (مطالعه موردی : منطقه یک شهرکرمانشاه) - علی سعیدی; مهرداد دژپسند (پدافند غیرعامل)
یکی از اقدامات اساسی از دیدگاه پدافند غیرعامل حفاظت از شهروندان در مقابل آسیب‌های ناشی از تهدیدات انسان‌ساخت است به نحوی که در هنگام بروز تهدیدات و آسیب مراکز هدف توسط دشمن مردم آسیب دیده تحت تأثیر این تهدیدات نیز در سریع‌ترین زمان در محدوده‌های مناسب اسکان داده شوند تا پس طی دوران بازسازی به مناطق اولیه خود بازگردند. با توجه به پیشینه تهدیدات و آسیب‌های وارده به دارایی‌های شهر کرمانشاه در دوران هشت سال دفاع مقدس و همچنین تجمع دارایی‌های تهدید پذیر در منطقه یک، موضوع اسکان موقت در محدوده منطقه یک شهر کرمانشاه به عنوان یک ضرورت در دسته اقدامات پیش از بحران‌ها مطرح می‌باشد؛ لذا در این پژوهش با شناسایی محدوده مطالعاتی و معرفی معیارها و عوامل مؤثر در مکان‌یابی، این معیارها با روش AHP بر اساس نظر خبرگان حوزه پدافند غیرعامل وزن‌دهی شده و با استفاده از نرم‌افزار Arc GIS محدوده‌های مناسب اسکان موقت مشخص گردیده است. در نهایت بر اساس نتایج به دست آمده محدوده‌های نوار غربی و جنوب منطقه یک شهر کرمانشاه به عنوان محدوده‌های مناسب شناسایی شده و با توجه به نوع کاربری‌ها، مساحت و مالکیت در این محدوده‌ها گزینه‌های دارای شایستگی جهت استفاده برای احداث اسکان موقت در منطقه یک شهر کرمانشاه معرفی گردیده و در پایان پیشنهاداتی در راستای بهبود شرایط منطقه از دیدگاه پدافند غیرعامل شهری جهت بهره‌برداری در برنامه‌ریزی‌های مدیریت شهری ارائه شده است.