Biküspit Aortalı Bir Adolesanda Enfektif Endokardit Gelişimi: Olgu Sunumu - Kurtuluş Öngel; Orhan Örs; Muhammet Ali Kanık (Genel Tıp Dergisi)
Bicuspit aortik valvi olan on üç yaşında erkek olgu; yüksek ateş, karın ağrısı, ayak tabanlarında morluk ve yürüyememe yakınmaları ile getirildi. Hastada yaklaşık 3 haftadır süren yüksek ateş, ayak bileğinde ve dizlerde artralji, ayak tabanında vaskulit benzeri döküntü, hepatosplenomegali, anemi, lökositoz, trombositopeni, nonnefrotik proteinüri ve akut faz reaktanlarında pozitiflik ve kan kültüründe üreme saptandı. Bu olgu sunumu ile biküspit aortalı genç bir enfektif endokardit vakası sunularak; konuya dikkat çekilmeye çalışılmıştır.