GIS varmer op under fjernvarmeforretningen - Maj-Britt Martiny (Geoforum Perspektiv)
Artiklen beskriver, hvordan vi i Kredsløb anvender GIS og geodata i transformationen mod mere datadrevne beslutninger. Gennem fire konkrete cases illustreres værdien af at kombinere geodata med forretningsdata for at forbedre kundetilfredshed, planlægning og effektivitet. Eksemplerne inkluderer udviklingen af en takstberegner, renoveringsplanlægning baseret på forskellige datasæt, identifikation af potentielle fjernvarmekunder og automatisering af årsrapportering. Artiklen fremhæver vigtigheden af datakvalitet, ejerskab og tværgående samarbejde samt fordelene ved iterative processer og automatisering. Governance og netværk er afgørende for at realisere potentialet i GIS og geodata, hvilket kan transformere forsyningsvirksomheder og skabe betydelig værdi.