Teknoloji Destekli Eşitlik Açıköğretimde Daralmayı Gerektirir Mi? - Nurettin Şimşek (Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi)
Bu makalede uzaktan eğitim yoluyla ulaşılabileceği varsayılan "eşitlik” hedefi ile uzaktan eğitim sistemlerinin "açıklık” özelliği karşılaştırmalı olarak incelenmektedir. Moore, Peters, Holmberg ve Peratton 'un bilinen yaklaşımları ile daha az bilinen eşitlik kuramı bağlamında, "Eşitlik mi, açıklık nu? ' şeklinde özetlenebilecek olan temel soruya bir çıkış yolu bulunması bu makalenin temel amacını oluşturmaktadır, Geleneksel kuramlarla, daha yeni kuramlar arasında zıtlaşmalara neden olan bu soruva "Ya hep ya hiç. " mantığı içinde yaklaşmanın doğru olmayacağı görüşü, makalenin temel savını oluşturmaktadır.