ГРАФИЧКЕ СХЕМЕ КАО ДИДАКТИЧКО СРЕДСТВО У НАСТАВИ ФИЛОЗОФИЈЕ - Damir Malešev (A Priori)
Значај визуелног учења већ је одавно проучен у оквирима когнитивне психологије, те се оно препоручује као веома делотворно дидактичко средство. Настава филозофије у средњим школама само је један од примера ове делотворности. У овом раду реч је о конкретним наставним јединицам из подручја логике и историје филозофије, које су представљене одговарајућим графичким схемама. Рад је превасходно намењен наставницима филозофије у средњим школама, као додатно и помоћно дидактичко средство које је подложно свакој критици и импровизацији.