نقد و بررسی کتاب گزارشی تحلیلی از فلسفه اصالت تصوری برکلی - عبدالرزاق حسامی فر (پژوهش‌نامۀ انتقادی متون و برنامه‌های علوم انسانی)
جرج بارکلی، فیلسوف تجربهگرای قرن هجدهم از یکسو اشیاء محسوس را چیزی جز ادراک یا تصور نمیداند (ایدهآلیسم ذهنی) و از سوی دیگر با انکار وجود جسم، تنها به نفس باور دارد (ایدهآلیسم عینی). جاناتان دنسی در کتاب گزارشی تحلیلی از فلسفه اصالت تصوری برکلی کوشیده است یک تصویر کلی از فلسفه بارکلی ارائه کند که هم با استفاده از مشی کلی فیلسوفان تحلیلی دربرگیرنده تحلیلی روشن از عناصر اصلی اندیشه آن فیلسوف باشد و هم با یک نگاه انتقادی نقاط برجسته و ضعیف این فلسفه را نمایان کند. نوآوری مهم این اثر معرفی نظر بارکلی در باب تبیین علمی، چونان تبیینی تفسیری و در عین حال غایت شناختی است. نویسنده میگوید که این نوآوری حاصل بازسازی اندیشه بارکلی و نه صرف مطالعه آثار اوست. در این مقاله هدف بررسی نقاط قوت و ضعف تحلیلهای نویسنده در مقام بررسی فلسفه بارکلی و بیان پارهای کاستیها در برخی از انتقادات نویسنده بر اندیشه بارکلی است. همچنین ترجمه کتاب نیز نقد و ارزیابی خواهد شد.