L'impacte de la filosofia feminista post-colonial en l'epistemologia feminista occidental. Un diàleg entre Beauvoir i Mohanty - María Zoila Tapia González (Oxímora. Revista Internacional de Ética y Política)
Aquest article busca analitzar l’impacte de la filosofia feminista post-colonial en el context de la filosofia feminista occidental, a través de les categories d’anàlisi teòric, el concepte d’universalitat i d’objectivitat, el model epistemològic i el model de producció de coneixement. Gràcies al text de Simone de Beauvoir, Deuxième sexe i al text de Mohanty Thirld World Woman, s’inicia un diàleg sobre la categoria de "dona", sobre la producció d’aquesta categoria com a universal i objectiva, i les conseqüències epistemològiques d’aquesta. L’objectiu d’aquest escrit és argumentar com la filosofia feminista post-colonial proposa un gir epistemològic dins del marc de la filosofia feminista tradicional, l’epistemologia i la producció del coneixement, al introduir noves línies d’investigació que redefineixen el paradigma occidental i nous mètodes en referència al model de coneixement.