هوازدگی چوب و روش‌های پیشگیری و کنترل آن با استفاده از پوشش‌ها - مهرناز اکبرنژاد; داود رسولی; حسین یوسفی; مهدی مشکور (مطالعات در دنیای رنگ)
محصولات چوبی مورد استفاده در محیط‌های بیرونی به سبب قرارگیری در برابر تابش پرتو فرابنفش خورشید و آب دچار پدیده هوازدگی می‌شوند، که این امر اثرات نامطلوبی بر خواص کاربردی چوب از جمله زیبایی، مقاومت‌های فیزیکی و مکانیکی دارد. برای مقابله با این پدیده، تولید و استفاده از پوشش‌های مناسب یکی از راهکارهای موثر در این زمینه می‌باشد که بسته به محل کاربرد در محیط‌های بیرونی و یا مکان‌های سرپوشیده به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند، همچنین اخیراً اصلاح چوب با روش‌های شیمیایی، حرارتی و یا اصلاح با نانو مواد جهت کاهش پدیده هوازدگی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در این مقاله سعی شده ضمن معرفی فرآیند هوازدگی چوب، روش‌های کنترل و توسعه نوین محافظت در برابر این پدیده مورد بررسی قرار گیرد.