Дослідження радіолокаційних характеристик моделі баражуючого боєприпасу “Shahed-136” - О. І. Сухаревський; В. О. Василець; С. В. Нечитайло; О. А. Резніченко; Г. В. Кудряшов (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
У статті представлений результат розробки математичної моделі поверхні баражуючого боєприпасу “Shahed-136”. Наведені результати розрахунків радіолокаційних характеристик (ефективної поверхні розсіяння, некогерентної ефективної поверхні розсіяння, середніх та медіанних значень ефективної поверхні розсіяння) “Shahed-136” для двох частотних діапазонів. Розрахунки проводились за допомогою розробленої у Харківському національному університеті Повітряних Сил оригінальної методики визначення розсіяних полів повітряними об’єктами складної форми. Зазначена методика базується на використанні інтегральних уявлень класичної електродинаміки та дозволяє враховувати внески різних за формою та матеріалом ділянок поверхні об’єкта у загальне розсіяне ним поле. Отримані результати можуть бути використані при оцінці можливостей радіолокаційних засобів щодо виявлення та супроводження зазначеного безпілотного літального апарата.