Vreme zastoja modularno građenog elektronskog sredstva zbog snabdevanja rezervnim delovima - Dušan Korolija (Vojnotehnički Glasnik)
Srednje vreme zastoja elektronskog sredstva zbog snabdevanja rezervnim delovima predstavlja, pored cene snabdevanja, osnovni kriterijum za optimizaciju zaliha rezervnih delova. U radu su dati izrazi za srednja vremena zastoja sredstva zbog nedostatka jednog rezervnog dela, u slučajevima snabdevanja sa jednog i dva nivoa snabdevanja. Pomoću izraza (5) to vreme je moguće odrediti i u slučajevima snabdevanja sa više nivoa od dva. Na osnovu tih izraza i opštih izraza, datih na početku rada, moguće je odrediti srednje vreme zastoja bilo koje vrste elektronskih sredstava, za bilo koju varijantu njihovog održavanja.