MIROSLAV KOVAČEVIĆ SENJANIN – POVODOM 75. OBLJETNICE ROĐENJA I 45. OBLJETNICE SMRTI (16. 8. 1945. – 13. 1. 1975.) - Helena Knifić Schaps (Senjski Zbornik)
Miroslav Kovačević rođen je 16. kolovoza 1945. u Osijeku. U Senju provodi djetinjstvo te završava osnovnu školu i gimnaziju. Poeziju pisanu književnim govorom objavljuje uvećini tadašnjih dječjih časopisa, a uvrštena je i u osnovnoškolske čitanke. Piše i senjskom čakavštinom, prevodi te se i njegove pjesme prevode na više stranih jezika. U Liskovcu, Laktecu i Nespešu radi kao nastavnik razredne nastave. Umire iznenada 1975. u Donjoj Zelini. Objavljene su mu četiri zbirke pjesama: Zlatni đerdan, Kad su miševi mačke prosili, Bio jednom jedan i Senjski puntapet.