خواص و کاربردهای اسیدهای آلی در صنایع رنگرزی و تکمیل منسوجات - امین بهپوری; سیامک صفاپور; موسی صادقی کیاخانی (مطالعات در دنیای رنگ)
اسیدهای آلی با گروه‌های عاملی مختلف که عموماً با نام "اسیدهای پلی کربوکسیلیک" شناخته می‌شوند، در بخش های مختلف صنایع و به خصوص صنعت نساجی به عنوان مواد شیمیایی سبز، پایدار، زیست‌سازگار، دوست‌دار محیط‌زیست، ارزان، کارآمد و ایمن، جایگزین مواد شیمیایی سمی شده و کاربردهای گسترده ای پیدا کرده اند. اسیدهای پلی کربوکسیلیک در بخش های مختلف صنایع نساجی برای اتصال عرضی و بهبود ثبات ابعادی پلیمرها و الیاف، اتصال مواد شیمیایی، پلیمرها و مواد نانو ساختار، تکمیل ضد‌میکروبی، ماده تعاونی چند منظوره در فرآیند‌های مختلف رنگرزی و تکمیل، دندانه زیستی، آنتی اکسیدان برای افزایش طول عمر منسوجات و بهبود ثبات نوری و بسیاری کاربردهای دیگر مورد استفاده قرار گرفته اند. هدف از این مقاله، بررسی آخرین تحقیقات انجام شده در خصوص استفاده از اسیدهای آلی با ویژگی‌های مختلف کاربردی در توسعه مواد نساجی است. از این رو، ابتدا ویژگی‌های اسیدهای آلی پرکاربرد در صنعت نساجی معرفی می شود. سپس آخرین پیشرفت‌های به دست آمده در بخش‌های مختلف بررسی شده و خواص محصولات حاصله با روش‌های متداول مقایسه شده و مزایا و محدودیت‌های آن‌ها مورد مقایسه و بررسی قرار می‌گیرد