Hz. Peygamber ve Dönemi ile İlgili Türkçe Yazılmış veya Türkçe'ye Aktarılmış Olan Eserler - Prof. Dr. M. Mahfuz Sözlemez (İslami İlimler Dergisi)
Ahmed Cevdet Pafla, Peygamber Efendimiz, Med Yayınları, İstanbul 1982. Ahmed Efe, Peygamberimiz’in Hayatı, Akçağ Yayınları, Ankara 2001. Ahmet Güzel, Çağlar O'na Hasret: Peygamberimiz Hazreti Muhammed