مروری بر کاربرد مواد رنگزا در حسگرهای فلورسنتی تشخیص ساکارید - مژگان مهدیانی; شهره روحانی; پیام زاهدی (مطالعات در دنیای رنگ)
امروزه استفاده از حسگرهای فلورسنتی حساس و گزینش‌پذیر جهت کاربردهای زیستی و پزشکی برای تشخیص و کنترل زودهنگام بیماری‌های مختلف اهمیت چشمگیری پیدا کرده است. از آنجا که ساکارید‌ها نقش بسیار مهمی در فرآیندهای زیستی ایفا می‌کنند، تشخیص آنها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و نیاز مبرم به توسعه فناوری برای کنترل مداوم قند در بیماران وجود دارد. اسید برونیک‌ها، در محلول آبی به صورت برگشت‌پذیر و کوالانسی با دی ال‌ها تشکیل استر پنج یا شش‌حلقه‌ای می‌دهند. بر اساس این پدیده، ترکیبات حاوی اسید برونیک به عنوان گیرنده در حسگرها بکار گرفته شده اند. در این مقاله حسگرهای فلورسنتی مبتنی بر مواد رنگزای عامل دار شده با اسید برونیک‌ها معرفی شده است.