Solunum yollarını tutan Wegener granülomatozu; olgu sunumu - Ahmet Sami Varol; Musa Şen; Onur Şahin; Şerife Nur İyikörükçü; Emil Hasanov; Melike Göçer; Feyzanur Dönmez; Ali Demirtaş; Merve Bozer; Mete Kaan Bozkurt (Genel Tıp Dergisi)
Wegener granülomatozisi WG , üst ve alt solunum yollarını tutabilen, etyolojisi tam olarak bilinmeyen multisistemik granülomatöz bir vaskülittir. Burada bilateral nasal polipozis tanısı ile opere edilen ve 3. ay takibinde bilateral nasal kavitelerde yaygın mukoza nekrozu ve akciğerde kaviter lezyonlarla WG tanısı konan 65 yaşında bir erkek hasta sunulmaktadır