KÜÇÜK VE ORTA BÜYÜKLÜKTE Kİ İŞLETMELERDE ELEKTRONİK İŞ SİSTEMLERİNİN KULLANIMININ İŞLETME PERFORMANSINA ETKİSİ - Fatma Gül Yazıcılar; Dilşad Güzel (Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi)
Günümüzde bilişim teknolojisi hızlailerlemektedir. Bu ilerleme internet kullanımının yaygınlaşmasına sebepolmaktadır. İnternet günlük hayatın her noktasında kullanıldığı gibi, ticarethayatında da kullanılmaktadır. İşletmeler artık geleneksel yöntemler yerinemodern hayata uyum sağlamak için, teknolojik yöntemleri kullanmaktadırlar. Buişletmelere dahil olan KOBİ’ lerde ticaret hayatlarında teknolojiden faydalanıp,E-İş sistemlerini kullanmaktadırlar. E- İş sistemleri sayesinde tüketiciihtiyaçlarına daha hızlı ve kaliteli bir şekilde cevap verip, piyasada hem rekabetgüçlerini hem de bunun bir sonucu olarak da, işletme performansını arttırabilmektedirler.Bu çalışmanın amacı, Erzurum Organize Sanayi Bölgesinde bulunan KOBİ’lerde E-İşsistemlerinin kullanımının işletme performansına olan etkisini belirlemektir.Araştırma için gerekli veriler anket yöntemi ile elde edilmiş ve SPSS 20.00paket programı kullanılarak gerekli analizler yapılmıştır. Araştırma da KOBİ’lerdeE-İş sistemlerinin kullanımının işletme performansı üzerindeki etkisiincelenmiştir.