MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİNİN SINAV KAYGISI İLE İLGİLİ BİR ARAŞTIRMA: NAZİLLİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÜZERİNE ÖRNEĞİ - TEST ANXIETY OF STUDENTS AT VOCATIONAL SCHOOLS A CASE STUDY: AN NAZILLI VOCATIONAL SCHOOL SAMPLE - Zehra Burdur; Mümin Eser (Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
ÖzetBuaraştırma, öğrencilerin akademik yaşam içinde en çok etkilendikleri akademikfaaliyet olarak ortaya çıkan sınavlara yönelik kaygılarını ölçmeye yöneliktir.Sınav kaygısı, sınav gerginliği, zihinsel karışıklık, akademik başarı kaygısı,sınav kariyer ilişkisi, sınav alternatifi ve sınav gelecek ilişkisi gibifaktörleri barındırmaktadır. Çalışmanın amacı meslek yüksekokulu öğrencilerininsınav kaygılarını belirlemeye yöneliktir.Araştırmaya AdnanMenderes Üniversitesi’nde eğitim gören 320 Nazilli MYO öğrencisi katılmıştır.Verilerin analizinde SPSS, istatistiksel farklılık-ilişkilerin analizindet-test kullanılmıştır. Çalışmada sınav kaygılarını belirlemek için AdnanMenderes Üniversitesi Nazilli Meslek Yüksekokulunda okuyan öğrencilere anketuygulanmıştır. Öğrencilerin sınav kaygılarını belirleyerek sonuçlarınındeğerlendirilmesi bu çalışmanın temel amaçları arasında yer alır.