Гігантське енцефалоцеле в дитини (клінічний випадок) - L.A. Volianska; Z.V. Korol; E.I. Burbela; U.M. Pidlujna; O.R. Boyarchuk (Сучасна педіатрія: Україна)
Одним із варіантів уродженого дефекту ембріональної нервової трубки, які виникають на ранніх етапах вагітності внаслідок неправильного її закриття та є приводом до інвалідизації або смерті новонародженого, є випинання (кила) внутрішньочерепного вмісту через дефект твердої мозкової оболонки та черепа, відоме як енцефалоцеле.