DUYGUSAL ZEKA VE ÇATIŞMA YÖNETİMİ STRATEJİLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLERİN İNCELENMESİ: ÜNİVERSİTEDE ÇALIŞAN AKADEMİK VE İDARİPERSONEL ÜZERİNE UYGULAMA - Aslı Yüksek Özdemir; Ali Özdemir (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Hızla değişen koşullar altında yaşayan tüm insanlar sürekli olarak belirsizlik ve değişimlerle karşı karşıya kalmaktadır. Farklı özelliklere sahip bireylerin bu koşullar altında etkileşim halinde olmaları bireyler arasında çatışmalara yol açmaktadır. Çatışmaların etkin olarak yönetilmesi ise çeşitli duygusal becerilere sahip olunmasını gerektirmektedir. Duygusal zeka ve çatışma yönetimi stratejilerinin ele alındığı bu çalışmanın amacı; bireylerin duygusal zeka boyutları ve kullandıkları çatışma yönetimi stratejileri arasındaki ilişkilerin saptanması ve incelenmesidir. Bu doğrultuda çalışmada öncelikle duygusal zeka ve çatışma yönetimi ele alınmakta; uygulama bölümünde ise ele alınan örnek hakkında bilgi verilmekte, çalışmanın metodolojisi ve hipotezleri ortaya konmakta ve bu hipotezleri test etmeye yönelik analizler gerçekleştirilmektedir